0372 - 160 11 info@sodraljunga.se

STF Vandrarhem Södra Ljunga

Prästgården som idag rymmer ett trivsamt och familjärt boende ligger i den lilla byn Södra Ljunga i Småland. Här växte den svenska gymnastikens fader Per Henrik Ling upp, och i hans barndomshem, beläget strax intill prästgården, finner du idag ett litet museum. Trakten präglas av livet mitt i en levande landsbygd och möjligheterna till natur- och kulturupplevelser är många.

Här väntar fridfulla skogar, glittrande sjöar samt lättvandrade stigar och leder. Flertalet naturreservat bjuder året runt på fina naturupplevelser och här finns ett rikt djur- och fågelliv, inte minst runt våtmarkerna vid Ljungasjön och naturreservatet Gölsjömyren. Trakten är samtidigt naturhistoriskt intressant, och här befinner du dig mitt i Sagobygden, en bygd med stark berättartradition och ett helt magiskt sagomuseum. För mer nutida historia väntar på kort avstånd Älmhult med sitt IKEA Museum.

På Södra Ljunga Vandrarhem bor du i en genuin miljö omgiven av lugn och tystnad. Här kan du året runt andas ut och koppla av, oavsett om du är på väg eller stannar några dagar för att uppleva de vackra omgivningarna. Trädgården med stora grönytor och sköna sittplatser är en plats för både avkoppling och lek. Under sommartid bjuder de höga lummiga träden på skön skugga vid morgonkaffet och under vintern är det rofyllt att titta ut över landskapet utanför. Södra Ljunga vandrarhem är öppet och välkomnar gäster året runt. Varmt välkommen!

Kontakt

För priser, bokning och ytterligare information vänligen kontakta:

Vandrarhemsvärdar:
Telefon: 0372-160 11
E-post: info@sodraljunga.se

Öppettider

Öppet året runt.

Vandrarhemmet är öppet året om enligt överenskommelse.

Vänligen kontakta oss.

Välkomna!

Boende

I Södra Ljunga mellan Ljungby och Markaryd ligger vandrarhemmet för dig som söker verklig avkoppling i en bygd där stress är ett okänt begrepp. Vandrarhemmet som ligger i södra Småland är inrymt i en Prästgård från 1800-talet. Det finns 10 rum med totalt 29 bäddar. Vi har två större samlingsrum.

Närområdet

ÄI direkt anslutning till vandrarhemmet finns stora grönytor som inbjuder till lek och lämpar sig utmärkt till utomhusaktiviteter. Med ett närområde som präglas av ett levande jordbruk är möjligheterna till vackra naturupplevelser stora.

Vandrarhemmet ligger cirka 100 meter från P H Lings födelsehem. Gymnastikens faders hem är numer ett museum. Någon kilometer bort ligger en sjön med ett fågeltorn för fågelintresserade. Carl von Linnés födelsehem finns cirka 36 km bort och Huseby bruk cirka 56 km bort.

I Ljungby, ungefär 14 kilometer iväg, finns bland annat Sven Ljungbergs konstmuseum, ett sagomuseum och ett äventyrsbad.

 I Älmhult cirka 28 km bort finns IKEA Museum

Gruppbokningar

Vi hyr gärna ut hela vandrarhemmet, då kan ni disponera huset för en större grupp. Perfekt för familjeträffen, kompisgänget eller träningslägret.
Matservering

Maten kan ni antingen ordna till själva i vårt gästkök eller på utsatta grillplatser. Vi erbjuder frukost under juni – augusti. Önskar ni catering vänligen meddela oss vid bokning.

Kontakt

STF Vandrarhem Södra Ljunga

Lingvägen 26
341 91 Ljungby
tel. 0372 16011
info@sodraljunga.se

Stiftelsen Linggården

co/ Karlsson
Mjäryd
31491 Ljungby
tel. 072-5017880