0372 - 160 11 info@sodraljunga.se

Se och göra i Södra Ljunga

Det finns mycket som ni själva kan planera och göra i omgivningarna runt Södra Ljunga. Här nedan finns förslag på aktiviteter

Se även: Visit Ljungby        Visit Småland

Kultur och Äventyr

Vackert beläget utanför Ljungby, med ett mångskiftande kultur- och odlingslandskap. Välkänt för sina våtmarker och med ett unikt djur- och fågelliv.

Vandring

Upptäck natursköna Södraljunga på egen hand. Det finns flera olika leder att välja bland med varierande svårighetsgrad. Med andra ord något för både ovana och bevandrade.

Fågelskådning

Låt er fascineras av Södra Ljungas rika fågelliv. Vid kyrkan i Södra Ljunga ligger Ljungasjön som är en fågelsjö med fågeltorn. Perfekt för den fågelintresserade.

Cykling

I området runt Södra Ljunga finns massor av fina cykelvägar. Här nedan finns förslag på en runda full med kulturella nedslag.

Älgparksbesök

Här får ni chansen att uppleva djur och natur på en familjeägd Älgpark. Alla erbjuds även möjlighet till att mata skogens konung. Ett mäktigt djurmöte för både stora som små.

Lingmuseet

Museet består av en gammal prästgård från 1700-talet som var Per Henrik Lings födelsehem. Med en guidad tur återger vi ett genuint historiskt arv.

Ljunga brunn

Ljunga brunn var tidigare en populär hälsokälla dit många reste för genom att dricka vatten från källan få lindring i olika sjukdomar.  Idag finns brunnen kvar samt ett lusthus och grillmöjligheter. Mer information finns dokumenterat inuti lusthuset

Badplats

Badplats vid Bräkentorpasjöns östra sida. Här finns en långgrund sandstrand, grillplats samt parkering.

Upptäck Bräkentorpasjöns friluftsområde

Naturreservatet på 11 hektar är skyddat sedan 1969. Bräkentorpsåsen ingår i ett åssystem, som följer Prästebodaåns dalgång norrut från Bräkentorpasjön.

Annas kuriosa

I våra 5 hus på totalt 1.500 m2 hittar du massor av antika eller bara gamla saker, en del kuriosa och en del nytt. 

Om ni saknar information om något intressant i Södra Ljunga, tipsa om detta till ling@sodraljunga.se

Service i Samverkan