STF Vandrarhem Södra Ljunga

Kontakt

För priser, bokning och ytterligare information vänligen kontakta:

Vandrarhemsvärdar:
Telefon: 0372-160 11
E-post: vandrarhem@sodraljunga.se

Medlemspriser

Öppettider

Öppet året runt.

Vandrarhemmet är öppet året om enligt överenskommelse vänligen kontakta oss tele  0372-16011

Välkomna

Boende

I Södra Ljunga mellan Ljungby och Markaryd ligger vandrarhemmet för dig som söker verklig avkoppling i en bygd där stress är ett okänt begrepp. Vandrarhemmet som ligger i södra Småland är inrymt i en Prästgård från 1800-talet. Det finns 10 rum med totalt 29 bäddar. Vi har två större samlingsrum samt ett mindre.

Närområdet

I direkt anslutning till vandrarhemmet finns stora grönytor som inbjuder till lek och lämpar sig utmärkt till utomhusaktiviteter. Med ett närområdet som präglas av ett levande jordbruk är möjligheterna till vackra naturupplevelser bara bakom hörnet.

Vandrarhemmet ligger cirka 100 meter från P H Lings födelsehem. Gymnastikens faders hem är numer ett museum. Någon kilometer bort ligger en sjön med ett fågeltorn för fågelintresserade. I byn finns även en välsorterad Lanthandel, cirka 400 meter från vandrarhemmet. Carl von Linnés födelsehem cirka 36 km bort och Huseby bruk cirka 56 km bort.

I ljungby, ungefär 14 kilometer iväg, finns bland annat Sven Ljungbergs konstmuseum, ett sagomuseum och ett äventyrsbad.

Gruppbokningar

Vi hyr gärna ut hela vandrarhemmet, då kan ni disponera huset för en större grupp. Perfekt för familjeträffen, kompisgänget eller träningslägret.
Matservering
Maten kan ni antingen ordna till själva i vårt gästkök eller på utsatta grillplatser. Vi erbjuder frukost under högsäsong, 15 juni – 15 augusti. All övrig tid ber vi er att förbeställa eventuella måltider. Önskar ni catering vänligen meddela oss vid bokning.

Kontakt

Stiftelsen Linggården

co/ Karlsson
Mjäryd
31491 Ljungby
tel. 0372 16011

STF Vandrarhem Södra Ljunga

Lingvägen 26
341 91 Ljungby
tel. 0372 16011
vandrarhem@sodraljunga.se